1 травня 2024 р. відбувся тренінг з академічної доброчесності та ефективної комунікації для представників Студентського самоврядування ВНТУ та студрад факультетів ВНТУ. Захід було заплановано в межах роботи Центру соціально-організаційної роботи та Центру забезпечення якості освіти. Тренінг розробила і провела Оксана ЗАЛЮБІВСЬКА, доцентка кафедри філософії та гуманітарних наук.

За рекомендаціями Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, студентське самоврядування має брати активну участь у формуванні культури академічної доброчесності та нульової толерантності до проявів академічної недоброчесності в середовищі університету. З огляду на це тренінг був спрямований на напрацювання ідей щодо реалізації цього завдання. Учасникам було запропоновано проаналізувати кейс.
 
Учасники мали можливість «прокачати» критичне мислення та креативність за допомогою групових тренінгових вправ, мозкового штурму. В інтерактивному форматі з’ясувати кілька принципів і правил ефективної комунікації, на які варто зважати лідерам студентської спільноти університету у своїй соціальній активності.
 
Напрацювання ідей щодо розвитку практик академічної доброчесності буде продовжено під час наступного тренінгу вже у вересні.

опублік. Теклюк Анатолій Іванович